Η έμπειρη ομάδα και το επιστημονικό προσωπικό της παράταξής μας, σας παρουσιάζουν σε περίληψη το πρόγραμμα και την πρότασή μας για την ύδρευση.
Ζητάμε καθαρό πόσιμο νερό χρήσης με επάρκεια σε καθημερινή βάση σε όλα τα σπίτια του νησιού.
Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι στον 21ο αιώνα η Σύμη δεν έχει καθαρό πόσιμο νερό.
Έχουμε πρόγραμμά, όραμα, έμπειρη ομάδα και ένα δυνατό εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Υπάρχουσα κατάσταση

Η παραγωγή νερού αυτή την στιγμή γίνετε από τρεις μονάδες αφαλάτωσης ,η κάθε μια παράγει 800 m3 (κυβικά μέτρα πόσιμου νερού).
Η συνολική παραγωγή κυμαίνεται στα 2400 m3/ημέρα σε πλήρη λειτουργία και για τις τρεις αφαλατώσεις

Οι απαιτούμενες ποσότητες νερού που χρειάζεται το νησί μας:

Το χειμώνα είναι:
Κατά προσέγγιση το νησί μας έχει 3000 κατοίκους ο κάθε κάτοικος καταναλώνει 150 λίτρα νερό δηλαδή 450 m3, ποσότητα νερού η όποια καλύπτεται από την μέση λειτουργία της μιας εκ των τριών αφαλατώσεων.

Το καλοκαίρι είναι:
Εάν υποθέσουμε ότι το καλοκαίρι λόγω του τουρισμού διπλασιάζεται ο πληθυσμός στο νησί μας τότε έχουμε 6000 κατοίκους, ο κάθε κάτοικος καταναλώνει 200 λίτρα νερό δηλαδή 1200 m3 ποσότητα νερού, η όποια καλύπτεται από την μέση λειτουργία των δυο εκ των τριών αφαλατώσεων.

Το υπόλοιπο ποσοστό νερού αποθηκεύεται στις υπάρχουσες δεξαμενές του δήμου (εκτίμηση 1400m3). Τα άνωθεν για να ισχύουν προϋποθέτουν ότι πρέπει να είναι σε εφεδρεία η μια από τις τρεις αφαλατώσεις το καλοκαίρι όπως επίσης θα πρέπει να υπάρχει πλήρες στοκ χημικών και ανταλλακτικών.
Με όλα τα παραπάνω λόγω της ανύπαρκτης συντήρησης και πλημμελούς λειτουργίας των αφαλατώσεων όχι μόνο δεν υδροδοτείται το νησί με αδιάλειπτη παροχή αλλά εμφανίζεται το γεγονός να υπάρχουν διακοπές αρκετών ημερών και όχι μόνο το νερό δεν είναι πόσιμο αλλά είναι και επικίνδυνο για την υγεία.

 

#Αλλάζουμε!                  #Σύμη_για_όλους!

#είναι_στο_χέρι_μας