Στο λογότυπό μας τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μας εκφράζει απολύτως και αποτελεί προϊόν συλλογικής εργασίας. Φίλοι μου, ο καθένας από μας διψάει για φως... Μπορεί στη φύση, το φως να είναι αυτό που δημιουργεί το χρώμα, στη ζωή όμως, το χρώμα είναι αυτό που δημιουργεί το φως.

Έτσι αποφασίσαμε να ενώσουμε τα χρώματα. Για να μη μας τα φθείρουν οι ιδεολογίες. Σε αυτόν τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Όταν έχεις μαζί σου όλα τα χρώματα, δεν ξέρεις τι θα πει ομίχλη. Γιατί όλα θα τα φτιάχνουμε μαζί και στο φως. Τώρα που έχουμε όλα τα χρώματα, μπορούμε να δώσουμε ξανά φως, στο ιστορικό μας νησί.

Στο λογότυπό μας, τα χέρια ενώνουν και αγκαλιάζουν όλο το νησί , όλους τους σαμιακούς που μέσα από το το περιστέρι γεννιέται η ελπίδα, που μπορεί να γίνει πραγματικότητα εφόσον συνεργαστούμε όλοι μαζί. Εμείς που ζούμε κάτω από τον ίδιο ήλιο, αναπνέουμε τον ίδιο αέρα και έχουμε κοινές αγωνίες αλλά και κοινά όνειρα...

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ «Αλλαγή σημαίνει δεν περιοριζόμαστε στο να διαπιστώνουμε, να δυσφορούμε και να διαμαρτυρόμαστε, αλλά βγαίνουμε μπροστά. Οργανώνουμε και θέτουμε ρεαλιστική και υλοποιήσιμη ατζέντα για το νησί μας. Δημιουργούμε προοπτική. Αλλαγή σημαίνει, ξεπερνάμε κομματικούς φραγμούς, «ταμπέλες» και αγκυλώσεις του χθες και δουλεύουμε μαζί.

Αλλαγή σημαίνει, εγκαταλείπουμε τη λογική της διαχείρισης και υιοθετούμε τη λογική της ανάπτυξης. Αλλαγή σημαίνει, δεν διορθώνουμε το παλιό. Φέρνουμε το καινούριο. Κοιτάζοντας μπροστά στο μέλλον Σύμη για όλους, γιατί δεν πρέπει να χάσουμε την επιθυμία να ονειρευτούμε και πάλι...

Ο Δήμος αποτελεί εξ ορισμού μια συλλογικότητα η οποία για να προχωρήσει και να δημιουργήσει απαιτείται η συμμετοχή όλων των δημοτών. Αυτοί μας επιλέγουν αυτούς υπηρετούμε. Η επιστασία μιας δημοτικής αρχής πρέπει να τους συμπεριλαμβάνει όλους χωρίς αποκλεισμούς και κατηγοριοποίηση σε αρεστούς ή μη. Η συμμετοχική Δημοκρατία και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι αδιαπραγμάτευτα στην παράταξη μας. Πρωταγωνιστής είναι για μας ο κάθε δημότης και τον υπηρετούμε χωρίς διάκριση.

Το ΕΣΥ μπαίνει σε αντιδιαστολή με το καθε ΕΓΩ το οποίο οι περισσότεροι έχουμε γευτεί έντονα τα τελευταία χρόνια. Με το λογότυπό και τον όνομα μας παρουσιάζουμε τον κεντρικό μας στόχο για μια Σύμη για όλους, για μια Σύμη για όλο το νησί . Έναν Δήμο για ΟΛΟΥΣ!!!!