ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαφάνεια στη Διοίκηση του Δήμου με σωστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων σύμφωνα με τις αρχές της οικονομίας, της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Η φράση “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ” δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της παράταξης “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ! ΣΥΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ”. Σε έκτακτες ανάγκες οι απευθείας αναθέσεις θα αποφασίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο με απόλυτη διαφάνεια.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ

Προστασία του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων στη θάλασσα και στη στεριά από κάθε επενδυτική δραστηριότητα, ανεξέλεγκτες κατασκευές, κακή διαχείριση αποβλήτων η λυμάτων, παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών, εγκατάλειψη οχημάτων κ.λπ.

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Η ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ

Είναι αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα των δημοτών. Είναι ποιότητα ζωής. Είναι η εικόνα που βλέπει ο επισκέπτης. Είναι Πολιτισμός. Θέλουμε μια Σύμη καθαρή από γωνιά σε γωνιά, βάζοντας στην ζωή μας την ανακύκλωση.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ

Υπερασπίζουμε την συλλογικότητα, τη διαφορετικότητα, τη σύνθεση των απόψεων τη συμμετοχή, την ατοµική προσφορά και ευθύνη, και τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των δημοτών που θα συνδιαμορφώνουν το μοντέλο διοίκησης του Δήμου.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαρκής προσπάθεια για αύξηση της απασχόλησης. Σεβασμός στην εργασία. Η εργασία φέρνει αξιοπρέπεια, η αξιοπρέπεια φέρνει αυτοπεποίθηση, η αυτοπεποίθηση φέρνει δημιουργικότητα και η δημιουργικότητα παράγει πλούτο! Δεν αφήνουμε κανένα συμιακο ανεκμετάλλευτο. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας... Οι νέοι μένουν στο νησί μας.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Μόνιμη ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, ανάδειξη των προβλημάτων και των προβληματισμών. Αναζήτηση λύσεων και διεξόδων και εργασίας.

ΥΓΕΙΑ

Μόνιμους έμπυρους γιατρούς για να ξανά νιώσουμε ασφάλεια.

ΝΕΡΟ

Πόσιμο καθαρό νερό σε όλα τα σπίτια της Σύμης (ποιότητα και επάρκεια νερού).

ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Όχι στην μονοδιάστατη πλευρά του τουρισμού, πρόγραμμα, στρατηγική, άνοιγμα και σε άλλες αγορές, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επέκταση τουριστικής περιόδου.

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ελεύθερη άσκηση νεοφυούς επιχειρηματικότητας, η καινοτομία, η στήριξη βιώσιμων ιδεών είναι το θεμέλιο για την μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, αλληλεγγύη, χωρίς το αίσθημα της αδικίας . Αντιμετώπιση των προβλημάτων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ

Ελεύθερη έκφραση, διακίνηση ιδεών, πρόσβαση σε κάθε πνευματική και πολιτιστική δραστηριότητα, ανάπτυξη των τεχνών.
e-DIMOS
Παροχή ευρυζωνικών δικτύων, ψηφιακές εφαρμογές και ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αναβαθμίζουν το επίπεδο της εξυπηρέτησης των κατοίκων, των επισκεπτών, των επιχειρήσεων και των οργανισμών του Δήμου

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΑΞΙ-ΖΟΥΜΕ

Ενεργοποίηση των θεσμών του εθελοντισμού και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προς όφελος των πολιτών. Η αφύπνιση της προσφοράς και της δοτικότητας από τον άνθρωπο προς τον συνάνθρωπο εξυψώνει τα πνευματικά ιδεώδη.

ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ, ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Δικαίωμα ποιοτικής ζωής σε δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα. Η αφοσίωση των ζώων, βελτιώνει την ψυχολογία και την διάθεση, προσφέρει χαρά και συνδράμει στην σωστή διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών