Ηλίας Τσαβαρής του Μιχαήλ

Υποψήφιος Δήμαρχος Σύμης

 

Γεννήθηκα στη Σύμη στις 7/6/1985

Είμαι γιος του Μιχάλη Τσαβαρή και της Ευαγγελίας Μόσχου.

Οι ρίζες που με συνδέουν με το νησί είναι πολύ βαθιές και οι δεσμοί άρρηκτοι.

Είμαι πτυχιούχος του οικονομικού τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (οικονομολόγος) με κατεύθυνση στην αγροτική οικονομία και ανάπτυξη και παράλληλα γεωπόνος με μεταπτυχιακό στον τομέα Sustainable Tourism Development: Heritage, Environment, Society (Ανάπτυξη Αειφόρου Τουρισμού).

 • Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια τουρισμού διοίκησης και μάρκετινγκ, κάνοντας πρακτική στην Συνεταιριστική τράπεζα Έβρου.
 • Εργάστηκα για τέσσερα χρόνια σε εταιρεία σποροπαραγωγής ως υπεύθυνος παραγωγής και ανθρώπινου δυναμικού στην Αλεξανδρούπολη.
 • Στην εταιρεία Clarus ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε Ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ life.
 • Στο υπουργείο οικονομικών.
 • Συνεργάτης και ειδικός σύμβουλος του αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Κοττάκη σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού και αειφορείας στη Νάξο.
 • Συνεργάτης του Δημήτρη Δαμασκού σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης.
 • Εμπνευστής του Symi’s traditional, «παραδοσιακά προϊόντα Σύμης, ο Πανορμίτης» με στόχο την προβολή των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και του ίδιου του νησιού, συμμετέχοντας σε μεγάλες εκθέσεις.
 • Διατηρώ δυνατούς δεσμούς με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, αρθρογραφώ σε έντυπα ηλεκτρονικού τύπου με θέματα του πρωτογενή τομέα.
 • Είμαι ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του παρατηρητηρίου για την αειφόρο ανάπτυξη CISD με τη Μαργαρίτα Καραβασίλη.
 • Επιστημονικός συνεργάτης της επιτροπής του CISD για τη διαχείριση των αποβλήτων και ανακύκλωσης και μέλος της επιτροπής για τις συγκοινωνίες.
 • Βασικός συνεργάτης για την εγγραφή του προγράμματος Life βιοποικιλότητα και επιχειρηματικότητας σε μικρά νησιά του Αιγαίου Σύμη Τήλος Νίσυρος.
 • Μέλος της Βαλκανικής ένωσης φιλίας και εκλεγμένο μέλος της ελεγκτικής επιτροπής.
 • Αντιπρόεδρος του συλλόγου Συμιακών νέων ο Νιρέας.
 • Τέως πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του ομίλου αξιών Σύμης Γιάννης Διακογιάννης.

Αυτό όμως που για εμένα έχει περισσότερη σημασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκτός από τις γνώσεις και την εμπειρία, είναι η διάθεση για προσφορά, η σκληρή δουλειά, το μεράκι και η αγάπη για τον τόπο, καθώς και η συνεργασία και η συμμετοχή στα κοινά όλων των πολιτών. Στο νησί μας, κανείς δεν περισσεύει, όλοι μπορούμε να προσφέρουμε, έχουμε τις ίδιες ανάγκες και αγωνίες, ζούμε όλοι κάτω από τον ίδιο ήλιο, έχουμε τα ίδια οράματα για τον τόπο. Άλλωστε, με πολλούς από εσάς, έχουμε οικοδομήσει διαχρονικά σχέσεις εμπιστοσύνης και έχουμε κάνει κοινωνικό έργο μέσα από κοινές προσπάθειες, πρωτοβουλίες και αγώνες (σε σχολεία, σε ιατρικά θέματα, σε πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα, κτλ.):

 

Όλα αυτά έγιναν Μαζί. Με ανιδιοτέλεια και χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες. Το αξίωμα του δημάρχου δεν είναι αυτοσκοπός ούτε ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης. Είναι μια δημιουργική συνεργασία της τοπικής αρχής με τους δημότες. Για αυτό σας ζητώ να συνεργαστούμε.

Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πολιτισμού, της αγροδιατροφής, της καινοτομίας, του περιβάλλοντος και της διαχείρισης των φυσικών πόρων, της συντήρησης και λειτουργίας των δημοτικών έργων, είναι προκλήσεις που μας αφορούν όλους. Με τη δράση μας, τη συμμετοχή σας και ειδικά των νέων ανθρώπων, θα αναπτύξουμε και θα αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Σύμης.

Ναι λοιπόν, Αλλάζουμε! Σύμη για όλους.

Μέχρι τις εκλογές θα μας δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουμε και να αναλύσουμε το πρόγραμμά μας και μετά τις εκλογές, Μαζί θα το υλοποιήσουμε. Θέλουμε να αλλάξουμε το πρόσωπο του νησιού μας. Να πάρει τη μορφή της ιστορίας της, των κατοίκων της. Καθαρό, τίμιο, εργατικό, ελκυστικό και περήφανο...