Ο Δήμος Σύμης μπορεί να αποτελέσει μια «κοινωνική μηχανή» με υψηλής ποιότητας και νοημοσύνης ανθρώπους που μπορούν να ζωντανέψουν την Ελπίδα για ένα φωτεινό αύριο!
Όλοι εμείς πρέπει να φροντίσουμε για την ΕΠΑΝΕΚΚIΝΗΣΗ της Σύμης μας.
Χρειαζόμαστε ανθρώπους άξιους που ότι πέτυχαν ήταν αποτέλεσμα των ικανοτήτων και της δουλειάς τους και όχι της ιδιοτέλειας, της σκοπιμότητας, του ρουσφετιού και της εύνοιας ΚΑΠΟΙΩΝ.
Εμείς δεν εξυπηρετούμε κανενός είδους συμφέροντα.
Εμείς δεν έχουμε οικονομικές ουρές από πίσω.
Εμείς δεν έχουμε κάνει κανενός είδους προσυμφωνίες με κανέναν.
Εμείς μιλάμε με την γνώση και την εμπειρία με πρόγραμμα και όραμα.
Με εμάς θα μιλήσεις για το μέλλον, όχι για το παρελθόν!

Έλα μαζί μας! Χρειαζόμαστε ανθρώπους αυτοδύναμους, ανεξάρτητους, έντιμους που πιστεύουν στην αξιοκρατία και δεν χρειάζονται αξιώματα για να υπάρχουν στην Κοινωνία.
Έλα μαζί μας! Χρειαζόμαστε συνδημότες με φρέσκες ιδέες, δίψα για προσφορά, καινοτόμες θέσεις, ιδανικά και αρχές.
Έλα μαζί μας! Χρειαζόμαστε ανθρώπους για να δημιουργήσουμε ενωμένοι ένα Δήμο πρότυπο. Ένα Δήμο που δεν θα είναι μια γραφειοκρατική υπηρεσία, ούτε μια επιπλέον εξουσία απέναντι στους δημότες.
Έλα μαζί μας! Χρειαζόμαστε ανθρώπους για να φτιάξουμε ένα Δήμο που θα βρίσκεται δίπλα στον δημότη για να εξυπηρετεί τις καθημερινές του ανάγκες και να στηρίζει τις προσδοκίες του. Δίκαια και ισότιμα, χωρίς σκοπιμότητες και αποκλεισμούς που στερούν το δικαίωμα έκφρασης στον κάθε δημότη, στην κάθε γειτονιά ή οικισμό.

Τα πράγματα αλλάζουν μονο με την συμμετοχή σου.
Σ' αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.
Ελα μαζί μας για να φτιάξουμε μια Συμη για όλους.
Όπου κυρίαρχος θα είσαι Πρώτα Εσύ!